Cristina Duca

Cristina Duca

Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Universitatea de Stat din Moldova), domeniul de formare profesionala Psihologie, specialitatea Psihologie (licenta); domeniul de formare profesionala Stiinte Sociale, specializarea Psihologia Muncii si Organizationala (master).

In prezent sunt studenta la programul de masterat de Meloterapie, Facultatea de Muzica (Universitatea Transilvania din Brasov). Urmez un curs de terapie prin muzica pentru copiii cu dificultati de invatare, program de invatare la distanta organizat de „Music as Therapy International”.

Din liceu am fost implicata in diverse activitati extracurriculare (dans, pian, pictura, voluntariat), ceea ce a contribuit si m-a determinat sa detin reprezentari bine definite in luarea deciziilor si realizarea alegerilor ulterioare, in care consider a fi necesare: pasiunea, curiozitatea, implicarea, daruire cat si profesionalismul, motiv pentru care am ales psihologia, care s-a armonizat fructuos cu diverse cursuri de formare continua de dezvoltare personala si profesionala. Toate experientele fiind utile si interesante prin diverse provocari si oportunitati deosebite in diverse arii de dezvoltare in munca profesionala.

Copiii sunt un dar, si asa cum raurulile nu-si beau propria apa; pomii nu-si mananca propriile fructe. Soarele nu straluceste pentru el insusi, iar florile nu-si raspandesc mireasma doar pentru ele. A trai pentru altii e o lege a naturii. Viata e frumoasa cand esti fericit, dar viata e si mai buna atunci cand altii sunt fericiti din cauza ta.

Eu sunt recunoascatoare copiilor din viata mea pentru oportunitatile zilnice de a „scoate tot ce este mai bun in mine”, le sunt recunoscatoare ca datorita lor imi cunosc limitele, imi cunosc puterile, accept provocarile si iubesc neconditionat!