Cazurile noastre

Raluca Ianchis

Raluca Ianchis

Diagnostic: cancer pancreatic

Simptomele au inceput in octombrie si s-au manifestat prin neputinta de a se alimenta, stari de greata, dureri de abdomen si slabiciune.

A mers la doctor unde i s-au facut analize uzuale si o ecografie abdominala la care nu au depistat nimic suspect, desi ea avea metastaze in abdomen, asa cum avea sa se dovedeasca 3 luni mai tarziu. I s-a depistat in schimb Helicobacter Pylori pentru care a si inceput tratamentul cu antibiotic.

La cateva zile dupa ce a terminat tratamentul s-a simtit foarte rau, a chemat salvarea si a fost dusa la spital. La spital, i s-a recomandat sa apeleze la un gastroenterolog ceea ce a si facut. La Gastroenterologie i s-a facut o endoscopie unde s-a vazut ca avea foarte mult suc biliar in stomac si  a primit un nou diagnostic, de gastrita. A facut tratament pentru gastrita 3 saptamani, dar starea de rau a continuat, ceea ce a determinat-o sa mearga la doctorul de familie. Doctorul de familie s-a uitat pe rezultatele endoscopiei si i-a sugerat sa mearga sa o vada un doctor chirurg pentru a-i scoate bila.

Raluca a mers la chirurgie unde a mai facut o ecografie. La acea ecografie s-a vazut ca are un chist pe pancreas. A urmat o analiza Computer Tomograf l-a care s-a vazut clar ca este vorba de cancer. I s-a facut punctie pe pancreas si operatie la ovare, unde se extinsesera tumorile, pentru a preleva biopsie.

In urma biopsiei, a fost diagnosticata cu cancer pancreatic.

Raluca s-a programat la oncologie pentru inceperea tratamentului oncologic insa de la oncologie i s-a spus ca trebuie sa fie in stare sa se alimenteze corespunzator inainte sa inceapa chimioterapia si astfel a fost trimisa din nou la Gastroenterologie.

A fost internata de urgenta la spitalul clinic Sfanta Maria, Sectia Gastroenterologie, unde s-a constatat ca a contactat o bacterie pe nume Clostridium care i-a afectat si mai mult starea generala si a determinat aparitia unei usoare malnutritii din cauza faptului ca nu se putea alimenta (greata, varsaturi, diaree).

Din pacate starea Ralucai s-a depreciat continuu si nici un tratament nu parea sa aiba un efect pozitiv, astfel incat, in data de 3 ianuarie 2024 aceasta a fost externata pe semnatura unui membru al familiei si internata la clinica WIENER PRIVATKLINIK din Viena, sub supravegherea domnului Prof. Dr. Oncolog Wolfgang J. Koestler.

Aici au fost efectuate o serie de investigatii si analize, inclusiv proteinele genetice, administrarea tratamentului de sustinere si al tratamentului pentru Clostridium, pentru stabilizarea pacientei in vederea initierii procedurilor de montare camera si port pentru administrarea tratamentului chimioterapic.

Costurile cu spitalizarea, chimioterapia, si tot ce tine de insanatosirea Ralucai sunt enorme, de aceea ne dorim sa o sustinem si doar prin implicarea noastra, a tutuor si bineinteles cu ajutorul lui Dumnezeu, dorim sa ii redam speranta ca se poate.

Puteti dona fie ca persoana fizica direct in conturile bancare ce se regasesc pe pagina de socializare a Ralucai – IALUCA IANCHIS,  fie ca persoana juridica prin contract de sponsorizare in baza unui contract pus la dispozitie de Asociatia Speranta Pentru Integrare si Recuperare – A.S.P.I.R. (www.aspir-org.ro) si deasemenea prin completarea formularului 230, redirectionarea celor 3,5% din impozitului pe venit din salarii – pesoana fizica.

Va multumim tuturor!


Doneaza!

Virament bancar

Beneficiar ASOCIATIA SPERANTA PENTRU INTEGRARE SI RECUPERARE (A.S.P.I.R.)
Cont IBAN RO48 INGB 0000 9999 1499 8769
Valuta Lei
Nume banca ING Bank
Cod SWIFT INGBROBU

20% - Contract sponsorizare - persoane juridice

Contract sponsorizare – Raluca Ianchis

Asociatia este inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la ANAF. Fondurile donate de companii sunt deductibile fiscal in limita a 20% din impozitul pe profit.